Neut wordt gestookt en gedestilleerd in Ketels van 2000 liter. Dit is een proces van alcohol stoken, kruiden mixen en honing doseren. Denk hierbij aan kruiden als zoethout, kruidnagel, kaneel, anijs en nog 5 andere kruidensoorten. Dit gecombineerd met natuurlijke honing afkomstig van de Balkan is al een bijzondere smaak op zich, maar om het nog wat exclusiever te maken mist er nog een vleugje whisky. Een hoog aangeschreven Schots whisky-merk maakt dit likeur pas echt af.
Neut wordt gestookt in Zoetermeer, van oudsher komen veel Nederlandse dranken uit Zuid-Holland waardoor hier nog altijd veel ambachtelijke distilleerderijen zijn gevestigd. De drank wordt vervolgens in een groot IBC vat van 1000 liter naar Knegsel vervoerd. In de werkplaats te Knegsel wordt de drank (na dat het door een filter is gestroomd) getapt op de fles. Deze flessen worden handmatig verzegeld en geëtiketteerd. Doordat veel zelf gedaan wordt kan er flexibel omgegaan worden met leveringstijden, design van de fles of bijvoorbeeld het etiket aangepast worden. Na het verzegelingsplastic om de dopkurk te hebben gesmolten met behulp van een hetelucht föhn is de fles Neut klaar om uitgeleverd te worden. Zo verschijnt uw fles in de slijterij.